Stadsdorp Vathorst brengt mensen met en zonder een beperking met elkaar in contact. Op deze website zie je wat er te doen is in de Amersfoortse wijk Vathorst. En wie jou op weg kan helpen. Stadsdorp Vathorst is er voor iedereen. Zo voelt iedereen zich thuis in Vathorst! Lees verder... 

WAT IS ER DEZE MAAND TE DOEN IN VATHORST? Check onze Facebookpagina
ANNEMARIE WELP FOTOGRAFIE

Ontmoeting en contact

Met z'n tweetjes of in een groep; het is altijd fijn om met andere mensen samen te zijn. Organisaties kunnen je helpen om een maatje te vinden. Ook kun je naar activiteiten in de wijk om een gezellige avond door te brengen. Vanwege corona zijn deze activiteiten vaak tijdelijk gestopt.

Ontmoeting bij WeP

Bij Wijk en Participatie (WeP) van Indebuurt033.nl staat ontmoeting centraal. De ontmoetingsgroepen zijn voor bewoners die te maken hebben met bijvoorbeeld een licht verstandelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel of psychiatrische klachten, of mensen die eenzaam zijn, bijvoorbeeld (kwetsbare) senioren. In verschillende wijken in Amersfoort vinden wekelijks ontmoetingen plaats, in de vorm van bijvoorbeeld een gespreksgroep, een sportieve activiteit, gezelschapsgroep, samen eten, vriendenkring en creatieve activiteiten.

Voor meer informatie kun je terecht bij de Informatiewinkel Noord, Hof der Gedachten 26 – het Pluspunt, 3823 WB Amersfoort
T: 033 – 7370353, E: noord@indebuurt033.nl

Activiteiten voor mensen met autisme

Samen eten, een spelletje doen, een filmavond. Passa organiseert activiteiten voor mensen met autisme in Amersfoort. Klik hier voor een overzicht van de activiteiten.  

Vrijwilliger worden:

Begeleide Bemiddeling is er voor iedereen die een extra steuntje in de rug nodig heeft bij het vinden en gaan doen van vrijwilligerswerk. De trajectbegeleiders Begeleide Bemiddeling van Indebuurt 033 bemiddelen en begeleiden mensen met een psychische, sociaal-maatschappelijke of fysieke kwetsbaarheid bij het vinden en creëren van een vrijwilligersplek op maat. Individuele kwaliteiten, wensen en behoeften vormen hierbij het uitgangspunt. Na een intakegesprek zoekt de trajectbegeleider een passende vrijwilligersplek en gaat daar samen met jou kennismaken. Gedurende langere tijd blijft de trajectbegeleider met jou en de werkplek in contact. Als het vrijwilligerswerk na verloop van tijd naar wens verloopt, eindigt de begeleiding. Je kunt je aanmelden bij begeleidebemiddeling@indebuurt033.nl Wij nemen dan binnen een week contact met je op.

Websites met activiteiten:

Vathetveen.nl: activiteiten voor alle doelgroepen in Vathorst en Hooglanderveen. 

 

 

 
   Terug naar de hoofdpagina