Stadsdorp Vathorst brengt mensen met en zonder een beperking met elkaar in contact. Op deze website zie je wat er te doen is in de Amersfoortse wijk Vathorst. En wie jou op weg kan helpen. Stadsdorp Vathorst is er voor iedereen. Zo voelt iedereen zich thuis in Vathorst! Lees verder... 

WAT IS ER DEZE MAAND TE DOEN IN VATHORST? Check onze Facebookpagina
ANNEMARIE WELP FOTOGRAFIE

Even voorstellen:

Amerpoort, Gaastgracht

De Gaastgracht is een woonlocatie voor mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking in diverse leeftijden, van jongvolwassene tot de ouder wordende cliënt. Er wordt 24-uurs begeleiding geboden.

Ieder met zijn eigen kwaliteiten. We hebben iemand die ontzettend goed kan taarten bakken. We hebben ook iemand die heel veel van fietsen houdt. We hebben een bewoner die het leuk vindt om samen nieuwe recepten uit te proberen.
Ook hebben we veel dieren liefhebbers bij ons in de groep. Paarden, vogels, honden en katten. En veel van onze bewoners houden er van om te wandelen met iemand. Even gezellig te kunnen kletsen en te genieten van de buitenlucht. 

Er werken 11 vrouwelijke begeleiders waarvan een helft al vele jaren met elkaar optrekt. De waardering naar elkaar is hoog, waardoor het prettig is om met elkaar er voor de bewoners te kunnen zijn.
Op onze locatie is veel mogelijk. We hebben een grote binnen tuin waar in de zomer activiteiten georganiseerd kunnen worden. We hebben een middelgrote vergaderruimte die gebruikt kan worden. Begeleiding is vaak in voor leuke activiteiten met de bewoners. Noem het maar en we zijn er voor te strikken. We kenmerken ons ook als een flexibel team, waarin in overleg veel mogelijk is.