Stadsdorp Vathorst brengt mensen met en zonder een beperking met elkaar in contact. Op deze website zie je wat er te doen is in de Amersfoortse wijk Vathorst. En wie jou op weg kan helpen. Stadsdorp Vathorst is er voor iedereen. Zo voelt iedereen zich thuis in Vathorst! Lees verder... 

WAT IS ER DEZE MAAND TE DOEN IN VATHORST? Check onze Facebookpagina
ANNEMARIE WELP FOTOGRAFIE

Even voorstellen:

Hoenderberg 21-23 (Amerpoort)

Hoenderberg 21 & 23 Is een woonlocatie gelegen in de wijk Vathorst. De woning bevindt zich in een hofje met nog 3 woningen en een dagbestedingslocatie. 
Er wonen 12 ouderen bewoners met een meervoudige verstandelijke beperking. 5 daarvan zijn rolstoel gebonden. 
De bijzondere en leuke bewoners met hun uiteenlopende zorgvragen, karakter en mogelijkheden maken van de Hoenderberg een uitdagende woon en werkplek. 

De bewoners vinden het heerlijk om te wandelen, een spelletje te doen, te fietsen op de duo fiets of met onze eigen rolstoelbus een ritje door de omgeving te maken. Naast betrokken verwanten (voornamelijk broers en zussen) zijn er ook een aantal vrijwilligers betrokken die op vaste dagen en tijden een activiteit met de bewoners komen doen. Muziek maken en luisteren is een favoriete activiteit maar ook een kopje koffie met gebak nuttigen of een lunch in een nabijgelegen restaurant kunnen de bewoners zeer waarderen. Helaas is dit door alle coronamaatregelen behoorlijk stil komen te liggen. De bewoners hebben in deze moeilijke tijden genoten van alle aandacht in de vorm van een videogesprek, bloemen, taart, kaartjes met warme en steunende wensen die ze hebben mogen ontvangen.  
Met de andere woningen en dagbesteding worden er regelmatig gezamenlijke activiteiten georganiseerd waarbij de studenten van het leerhuis vaak ook hun steentje bijdragen. Burendag, oliebollen bakken, bingo, talentenjacht, muziekoptredens buiten op het hofje zijn enkele voorbeelden hiervan.


Kortom: op Hoenderberg 21 & 23 kunnen de bewoners van een gezellige, rustige maar zeker geen saaie, oude dag genieten.