Stadsdorp Vathorst brengt mensen met en zonder een beperking met elkaar in contact. Op deze website zie je wat er te doen is in de Amersfoortse wijk Vathorst. En wie jou op weg kan helpen. Stadsdorp Vathorst is er voor iedereen. Zo voelt iedereen zich thuis in Vathorst! Lees verder... 

WAT IS ER DEZE MAAND TE DOEN IN VATHORST? Check onze Facebookpagina
ANNEMARIE WELP FOTOGRAFIE

Stichting Sprank

Stichting Sprank, Hart van Vathorst
Angelinapolder 7, 3825 LX Amersfoort

Zorginstelling in Hart van Vathorst

Twee zorginstellingen (Sprank en Accolade), een kindercentrum, een kerk en een restaurant werken samen onder één dak. Dat is Hart van Vathorst. Hier staat samen leven, groeien, geloven en ontmoeten centraal. Waar het kan werkt Sprank ook samen met de buurt. Iedereen is welkom, of iemand nu te maken heeft met een lichamelijke of verstandelijke beperking of niet. De koffie staat altijd klaar!

Woonlocatie vooor mensen met een beperking

Stichting Sprank, locatie Hart van Vathorst, is een woonlocatie voor mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking in diverse leeftijden. Er wordt 24-uurs zorg geboden. De 38 bewoners van Sprank hebben hun eigen appartement of zit/slaapkamer en delen per groep een ruime woonkamer en keuken. Er zijn vijf woongroepen, verdeeld over twee verdiepingen. Veel cliënten werken in de horeca of de dagbesteding in Hart van Vathorst, maar een aantal werken elders buiten het gebouw.

Dagbesteding

Daarnaast beschikt Sprank over een eigen dagbesteding binnen Hart van Vathorst, genaamd de Mozaiek. In deze huiskamer is er momenteel drie dagen per week een programma van diverse activiteiten zoals bakken, knutselen en spelletjes doen. Op deze dag is het doel om een zinvolle en gezellig dag te hebben, maar waarin het belangrijk is dat het op een rustig tempo kan. Dat houdt in dat er ruimte is om te rusten en dat het mogelijk is om vanuit je appartement binnen Hart van Vathorst begeleid te worden. Voor veel cliënten is vijf dagen in de week buiten de deur werken te intensief, ze komen dan een dag(deel) bij huiskamer Mozaïek om tot rust te komen. De doelgroep van Huiskamer Mozaïek zijn mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. 

Liefde van God

Vanuit de liefde van God geven wij zorg en begeleiding aan mensen met een verstandelijke beperking. We bieden de bewoners een veilig thuis in een christelijke omgeving. Samen met hen bedenken en ontdekken we wat ze nodig hebben. Waar dit kan, doen we dat met de familie, vrienden, vrijwilligers, kerkleden, buurtgenoten of andere zorgverleners. Onze ondersteuning is liefdevol, persoonlijk en sprankelend. We voelen ons bij onze cliënten betrokken en we kunnen ze helpen met onze kennis. Maar ook helpen we ze,als zij dat willen, met het geloof en de vragen die ze misschien hebben in hun leven.

 

Woongroep Stichting Sprank