Stadsdorp Vathorst brengt mensen met en zonder een beperking met elkaar in contact. Op deze website zie je wat er te doen is in de Amersfoortse wijk Vathorst. En wie jou op weg kan helpen. Stadsdorp Vathorst is er voor iedereen. Zo voelt iedereen zich thuis in Vathorst! Lees verder... 

WAT IS ER DEZE MAAND TE DOEN IN VATHORST? Check onze Facebookpagina
ANNEMARIE WELP FOTOGRAFIE

Even voorstellen:

De Zijpenberg (Philadelphia)

De Zijpenberg is een woonlocatie voor 20 mensen met een licht verstandelijke beperking en mensen met een verstandelijke beperking, soms in combinatie met autisme, psychische of psychiatrische klachten. De bewoners zijn tussen de 20 en 55 jaar. De begane grond en de eerste verdieping zijn bestemd voor de mensen van Philadelphia, boven deze appartementen wonen mensen die niet bij Philadelphia horen, waardoor de groep de Zijpenberg mengt met de reguliere omgeving.

Overdag gaan de bewoners naar hun werk of dagbesteding, waardoor de groep geen 24 uurs begeleiding biedt en er vooral in de middag en avond activiteit is. In het weekend is er wel 24 uur per dag iemand aanwezig.

Op de Zijpenberg hebben wij verschillende bewoners die het leuk vinden om te wandelen, knutselen, tekenen en een gezellig praatje te maken, gezelligheid vinden zij belangrijk. Ook werken wij met verschillende vrijwilligers die ieder in hun eigen kracht gezet worden, er wordt gekeken wat ieder leuk vindt en zo hebben wij een gevarieerd groepje waar de bewoners diverse activiteiten mee kunnen doen: van bakken tot aan een bezoek aan de kerstmarkt.

Binnen het team is er veel mogelijk zolang het in overleg is, vaak zijn er wel enkele bewoners die willen aansluiten bij een activiteit. In deze tijd vinden zij het fijn wanneer er extra aandacht is en vooral leuke dingen te doen waar het mogelijk is.

 

Zijpenberg 13 & 29a | 3825 DN, Amersfoort