Stadsdorp Vathorst brengt mensen met en zonder een beperking met elkaar in contact. Op deze website zie je wat er te doen is in de Amersfoortse wijk Vathorst. En wie jou op weg kan helpen. Stadsdorp Vathorst is er voor iedereen. Zo voelt iedereen zich thuis in Vathorst! Lees verder... 

WAT IS ER DEZE MAAND TE DOEN IN VATHORST? Check onze Facebookpagina
ANNEMARIE WELP FOTOGRAFIE

Rubriek Stadsdorpelingen

aflevering 2, mei 2021

Ellen Pool: contact over en weer is mooi om te zien

Mijn naam is Ellen Pool en ik werk als begeleider op een locatie van Amerpoort In de wijk Vathorst. Ik woon zelf in Amersfoort-Zuid.

Wat vind je van de wijk waar je woont of werkt?
De wijk waar ik werk vind ik erg mooi. Een moderne wijk met veelal jonge mensen.
Ook vind ik het mooi dat mensen met een beperking, hetzij verstandelijk of lichamelijk, in de wijk geïntegreerd zijn. Er is over en weer met buren contact, wat mooi is om te zien.

Hoe is het leven voor je veranderd in coronatijd?
Het is heel fijn dat mijn werk gewoon is doorgegaan in coronatijd en ik naar mijn werk kon blijven gaan. Jammer dat bijvoorbeeld sportscholen en terrassen niet open waren.  Maar ik schik me in de situatie en neem het zoals het is.

Wat hoop je voor de toekomst als alle maatregelen niet meer gelden? Wat is voor jou belangrijk?
Ik hoop dat corona op een dag niet meer onder ons is. Dat ik alles weer kan doen voordat corona er was, zoals een terrasje pakken, naar het buitenland op vakantie. Lekker naar het zonnetje, dingen bekijken, andere culturen ontmoeten. Elkaar weer de hand schudden. Voor de cliënten van mijn werk hoop ik dat ze weer lekker naar de sportschool kunnen en het zou mooi zijn als ze niet meer in quarantaine hoeven.

Doe je vrijwilligerswerk?
Eén keer in de week pas ik op de hond van andere mensen. Wat ik erg leuk vind.

Wat mis je in Vathorst?
Ik vind dat er al veel wordt gedaan in de wijk Vathorst. De wijk heeft mensen veel te bieden.