Stadsdorp Vathorst brengt mensen met en zonder een beperking met elkaar in contact. Op deze website zie je wat er te doen is in de Amersfoortse wijk Vathorst. En wie jou op weg kan helpen. Stadsdorp Vathorst is er voor iedereen. Zo voelt iedereen zich thuis in Vathorst! Lees verder... 

WAT IS ER DEZE MAAND TE DOEN IN VATHORST? Check onze Facebookpagina
ANNEMARIE WELP FOTOGRAFIE

Rubriek Stadsdorpelingen

Aflevering 3, juli 2021

Manus Reijnen: ik zeg iedereen gedag

Ik ben Manus Reijnen. En ik woon met veel plezier op de Gaastgracht in Vathorst. Ik werk op de Hoenderberg/ Stuifberg. Op de dagbesteding van Amerpoort help ik de mensen die in een rolstoel zitten, met de lunch bijvoorbeeld. Soms maken we samen met de begeleiding iets lekkers voor de bewoners. Dat vind ik leuk om te doen. Ik ben iemand die niet stil kan zitten en ik help graag iemand. Dus ze zijn wel blij met mij op de Hoenderberg. Ik heb ook gewerkt op de Lichtenberg, via Amerpoort. Maar dat waren lange dagen. Nu kan ik het beter aan.

Wat vind je van de wijk waarin je woont?
Ik vind het een leuke wijk. Ik woon hier nog niet zo lang, maar ik ken overal al de weg.
Door heel Amersfoort trouwens. Ik ken ook al heel veel mensen in de buurt. En ik zeg iedereen gedag. Ik houd van fietsen en doe dat door de wijk of helemaal naar Amersfoort.

Hoe is het leven voor je veranderd in coronatijd?
De corona lockdown was echt een tijd om te balen voor mij. Ik kon niet werken. Ik mocht anderen niet meer zien. Ik baalde daar echt van. Ik was veel thuis en dat vond ik helemaal niets. Ik ging wel wandelen buiten. En van mondkapjes kreeg ik het erg benauwd. Gelukkig mocht ik de tweede lockdown wel werken, maar dan aangepast.

Wat hoop je in de toekomst als alle maatregelen niet meer gelden? Wat is voor jou belangrijk?
Ik wil weer heel graag dagjes uit. Daar ben ik echt aan toe. Ik wil dit doen met mijn vader, anders zit hij ook maar binnen. Ik wil dan graag naar een restaurant of een dierentuin of bioscoop. En ik wil ook weer graag verre reizen maken als ik vakantie heb.

Doe je vrijwilligerswerk? Of zoek je een vrijwilliger?
Ik zou wel een maatje willen om leuke dingen mee te doen in de toekomst. Want mijn vader wordt ook elk jaar maar ouder.

Wat mis je in Vathorst?
Ik mis eigenlijk niets in Vathorst. Ik fiets zo naar de binnenstad of naar Nijkerk. Daar is een Veluwse markt. Dus als je zo’n markt mist, dan kan je gewoon naar Nijkerk toe gaan.

Manus voor zijn huis aan de Gaastgracht in Vathorst