Stadsdorp Vathorst brengt mensen met en zonder een beperking met elkaar in contact. Op deze website zie je wat er te doen is in de Amersfoortse wijk Vathorst. En wie jou op weg kan helpen. Stadsdorp Vathorst is er voor iedereen. Zo voelt iedereen zich thuis in Vathorst! Lees verder... 

WAT IS ER DEZE MAAND TE DOEN IN VATHORST? Check onze Facebookpagina
ANNEMARIE WELP FOTOGRAFIE

Sven Slop: alles en iedereen in beweging brengen 

Mijn naam is Sven Slop. Ik woon sinds 1,5 jaar in Hoogland en werk inmiddels al 3,5 jaar als buurtsportcoach in dienst van SRO. Onze opdracht is om zoveel mogelijk inwoners van Amersfoort in beweging te brengen. Samen met onze SRO-collega’s zorgen wij voor de beste omstandigheden om jong en oud te laten bewegen en sporten. Beweging is namelijk veel meer dan alleen sporten met je lijf. Beweging verbindt, biedt ruimte in je hoofd, geeft energie en zet mensen weer midden in de maatschappij. Samen brengen wij alles en iedereen in beweging!

Zelf werk ik als buurtsportcoach in Vathorst en Hooglanderveen. Daarnaast ben ik betrokken bij Amersfoortse jongeren tussen de 12 en 23 jaar en ben ik projectleider Citytrainer.

Wat vind je van de wijk waar je werkt?
Vathorst en Hooglanderveen zijn hele diverse wijken in Amersfoort. Er zijn ontzettend veel kansen en mogelijkheden om in beweging te komen. Naast de sportverenigingen die gevestigd zijn in de wijk, zijn er ook een hoop andere sportaanbieders. Volgens mij kan elke doelgroep wel ergens terecht. En mocht dat niet zo zijn, dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Hoe is het leven voor je veranderd in coronatijd?
Een hele lange periode konden we helaas veel minder sporten in teamverband en met oudere doelgroepen. Gelukkig wisten we snel te schakelen en konden we online het één en ander aanbieden. Zo kon ik gelukkig aan het werk blijven. Ook heb ik veel partners en andere organisaties online gesproken via videobellen. Ik ben blij dat we elkaar inmiddels weer wat meer aan tafel kunnen ontmoeten. 

Wat hoop je voor de toekomst als alle maatregelen niet meer gelden? Wat is voor jou belangrijk?
Zonder zorgen op vakantie gaan (zonder extra regels). Volle stadions bij sportwedstrijden (met een hoop gejuich, zodat ik de volgende dag last van mijn oren heb) en een hoop leuke feestjes (terras, festivals en kampioenschapsfeestjes).

Doe je vrijwilligerswerk?
Naast mijn werk als buurtsportcoach, ben ik actief als trainer/coach bij een voetbalelftal. Ik vind het ontzettend leuk om spelers individueel en in teamverband te ontwikkelen. Iedere speler heeft zijn/haar eigen kwaliteiten. En ik vind het ontzettend mooi om samen te ontdekken waar een ieder zijn/haar plafond ligt. 

Wat mis je in Vathorst?
Vathorst heeft naar mijn mening al ontzettend veel te bieden. Dus eigenlijk mis ik niet zo veel. Als ik toch één ding moet benoemen, dan zou ik zeggen:
Een sportteam spelend op het allerhoogste niveau van Nederland. 

Sven Slop SRO